Door mijn kennis en expertise, wil ik graag samen met u mijn visie op uw produktfolio delen en bekijken welke mogelijkheden er voor u zijn om correct en legaal zaken te doen.

Esmerillon Consultancy & Training, specialist op het gebied van handel met sanctielanden

In theorie staat het je als ondernemer vrij om te kiezen met wie je handel drijft. Toch zijn er veel regels en wetten waar je je aan moet houden wil je boetes voorkomen. Handel met zogeheten sanctielanden is toch iets waar je je beter niet mee in kunt laten, want hier staan enorme boetes op. Als je dit wil voorkomen, dan schakel je de experts van Esmerillon Consultancy & Training in.

Wat betekent dat, een sanctieland?

Sanctielanden zijn landen die een sanctie opgelegd hebben gekregen door de Verenigde Naties, de EU en/of de Verenigde Staten. Het opleggen van sancties heeft als doel het betreffende land te dwingen om te stoppen met bepaalde gedragingen en/of handelingen. Hierbij wordt het betalings- en handelsverkeer beperkt. Sancties worden vaak ingeroepen tegen landen die bijvoorbeeld oorlog voeren, mensenrechten schenden of een bedreiging vormen voor internationale vrede en veiligheid. De omvang van sancties kunnen beperkt zijn tot heel uitgebreid, zoals in Iran.

Wat kan Esmerillon Consultancy & Training hierin voor je betekenen?

Wij helpen je graag om op de juiste wijze zaken te doen. Omdat een sanctieland niet direct betekent dat je er helemaal geen zaken mee mag doen, onderzoeken wij voor je welke landen aan de sanctiewetgeving onderhevig zijn en welke beperkingen er voor gelden. Daarnaast kan er ook onderscheid gemaakt worden in hoog risicolanden. Dit is iets anders dan sanctielanden en er mag dan wel handel gedreven worden in deze landen. Desondanks moet je je wel afvragen of je dat wil. Bij hoog risicolanden loopt je veel risico op het gebied van fraude en verlies. Wij kunnen onderzoek voor je verrichten en je adviseren of je al dan niet zaken moet of kunt doen met een specifiek land.

Esmerillon Consultancy & Training inschakelen

Als je plannen hebt om de internationale markt gaat betreden, wil je zo weinig mogelijk risico lopen. Drijf je handel met een land waar sancties voor gelden, dan kun je torenhoge boetes krijgen. Wij helpen je graag dit te voorkomen. Neem dan ook snel contact met ons op per telefoon, e-mail of het contactformulier op de website.