Door mijn kennis en expertise, wil ik graag samen met u mijn visie op uw produktfolio delen en bekijken welke mogelijkheden er voor u zijn om correct en legaal zaken te doen.

Esmerillon Consultancy & Training, specialist in export control compliance

Je gaat je horizon verbreden en je producten naar andere landen exporteren. Een goede en spannende stap met een heleboel nieuwe wetten en regels waar je je aan moet houden. Voor het exporteren van bepaalde goederen en diensten moet er bijvoorbeeld eerst een vergunning worden aangevraagd. Wil je transparant, legaal en op een correcte wijze zakendoen in het buitenland dan neem je contact op met Esmerillon Consultancy & Training voor export compliance.

Wanneer zal er zoal een exportvergunning moeten worden aangevraagd?

Wanneer je gaat exporteren dan zal je in sommige gevallen een vergunning moeten aanvragen. Doe je dit niet, dan zullen de goederen door de douane worden geweigerd. De export valt dan ook in het water met alle financiële gevolgen van dien. Voordat je goederen gaat exporteren is het belangrijk om je huiswerk goed te doen. Wij helpen je graag op het gebied van export compliance en onderzoeken of je producten vergunningsplichtig zijn. Het is niet alleen het product wat bepalend is of er al dan niet een vergunning moet worden aangevraagd, maar ook het land van bestemming, denk hierbij aan de zogenaamde sanctielanden.

Onze specialisaties

Wij kunnen je op verschillende manieren ondersteunen. Zo kunnen we je helpen bij het classificeren van je producten conform internationaal gebruikerstarief. Ook bieden wij ondersteuning bij bepalen van strategische goederen en dual-use conform verordeningen (SGP/ECCN-code). Verder hebben wij kennis op het gebied van omgaan met sanctie wet- en regelgeving en gevoelige landen en het bepalen of er en welke exportvergunning noodzakelijk is. Ook voor de toekomst kunnen wij u adviseren bij het ondersteunen en opzetten van customer Support/Service afdelingen en personen.

Esmerillon Consultancy & Training inschakelen voor export control compliance

Wij ondersteunen u graag bij export control compliance. Wij nemen uw productfolio onder de loep en adviseren u welke stappen u moet ondernemen om op de juiste wijze en volgens de wet- en regelgeving zaken kunt doen in het buitenland. Neem meteen contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We zijn bereikbaar per telefoon, e-mail of via het contactformulier die op onze website te vinden is. We helpen je graag!