Door mijn kennis en expertise, wil ik graag samen met u mijn visie op uw produktfolio delen en bekijken welke mogelijkheden er voor u zijn om correct en legaal zaken te doen.

Esmerillon Consultancy & Training, je expert in dual use

Als ondernemer heb je natuurlijk een grotere afzetmarkt als je ook buiten de landsgrenzen handel gaat drijven. Je zal er echter snel achter komen dat er met het exporteren van producten heel veel wettelijke voorschriften gemoeid gaan. Vooral de zogenaamde dual-use goederen zijn erg gevoelig op het gebied van regelgeving. Als je op een legale en correcte wijze zaken wilt doen, dan kies je voor export control door Esmerillon Consultancy & Training.

Wat zijn dual-use goederen

Dual-use producten hebben een tweezijdige toepassing. Aan de ene zijde kunnen ze voor commerciële doeleinden bedoeld zijn. Aan de andere zijde kunnen ze ook als militair middel ingezet worden of bijdragen aan de productie of verspreiding van massavernietigingswapens. Omdat bij het invoeren van dual-use goederen de internationale veiligheid in het geding is, zijn de regels op het gebied van export dan ook erg streng.

Exporteren conform de regelgeving door export control

Je wilt je als ondernemer natuurlijk aan de regels houden, ook wanneer je exporteert. Toch is het best lastig om al dan niet onbewust deze regels niet te overtreden wanneer je kijkt naar dual-use goederen. Soms zijn de meest onschuldige producten namelijk ook als dual-use geclassificeerd. Esmerillon Consultancy & Training helpt je om je goederen op de juiste wijze te classificeren en daarbij te bekijken of er wordt voldaan aan Nederlandse, Europese en Amerikaanse wetgeving. Hierdoor voorkom je allerlei sancties of nog erger, dat je goederen onverhoopt in de verkeerde handen vallen (denk aan criminele en terroristische organisaties). Je kunt bij ons terecht voor verschillende diensten op het gebied van wet- en regelgeving met betrekking tot exporteren.

Wij delen graag onze visie en expertise

Wil je ons een blik laten werpen op je productfolio voor productclassificatie en export control? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. We beoordelen samen welke haken en ogen er mogelijk aan het exporteren van je producten zit. Op deze wijze kom je niet voor verrassingen en sancties te staan en kunnen er tijdig de juiste vergunningen worden aangevraagd. Je kunt Esmerillon Consultancy & Training voor export control bereiken per telefoon, e-mail of via het contactformulier op onze website.